Print

Далівці опановують новітні технології у приготуванні кондитерських виробів

 

Всесвітньовідомий кондитер провела майстер-клас зі студентами кафедри легкої та харчової промисловості Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля. Своїми секретами зі студентами ділилась Олена Сучкова, майстер-кондитер, Член Московської та Міжнародної асоціації кулінарів Росії, викладач «Школи Шоколаду» Центру кулінарного мистецтва А. Коркунова. «Зараз у кондитерській справі активно використовуються новітні розробки харчової промисловості, – розповіла завідувач кафедри легкої та харчової промисловості доцент Інна Дейнека. – Студенти повинні володіти інноваційними засобами та продуктами для приготування кондитерських страв, тому подібні майстер-класи життєво необхідні». Разом із Оленою Сучковою студенти протягом двох днів готували солодкі страви за новими рецептами та технологіями. Вона ознайомила далівців з новою кондитерською сировиною, методами праці з шоколадом. Багато уваги приділили технології виготовлення ресторанного торту з технологією «велюр». Крім того, розглянули приготування поточного торту з використанням шоколаду, марципану, мастики; пирожних та десертів для кондитерських, ресторанів, кафе; працювали з карамеллю, декором тощо. Майстер-класи з провідними фахівцями вже стали доброю традицією кафедри легкої та харчової промисловості СНУ ім. В. Даля.