Print

Далівці розробили нові види морозива

 

Студенти кафедри легкої і харчової промисловості Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля за підтримки виробничо-інноваційного центру розробили рецептуру спортивного та безлактозного натурального морозива. 

 Концепція морозива обговорювалася на науково-практичному семінарі, присвяченому проблемам і перспективам розробки та виробництва нових різновидів морозива та заморожених продуктів. У заході, що відбувся на базі кафедри легкої і харчової промисловості Далівського університету, взяли участь викладачі кафедри, студенти спеціальності «Обладнання переробних і харчових виробництв» та представники виробництв, що випускають морозиво та заморожені продукти. Серед останніх учасників семінару найактивнішу участь у дискусії взяли директор виробничо-інноваційного центру «Icefood» В’ячеслав Бобришев та один з провідних українських менеджерів з питань виробництва морозива і замороженої продукції Олександр Холопов.

На семінарі була презентована сумісна розробка далівців та спеціалістів «Icefood»: безлактозне морозиво «Lacto Free» та два різновиди спортивного морозива –  «Фітнес» (для людей, що надають перевагу низькокалорійним та нежирним продуктам харчування)  та «Титан» (для тих, хто активно займається спортом та мають великі фізичні навантаження).  Випуск цих нових продуктів заплановано на 1 червня. Зазначимо, що до складу морозива входять лише натуральні інгредієнти. Барвники, ароматизатори, рослинні жири та вода у виробництві не використовуються.

 Зазначимо, що кафедра легкої і харчової промисловості СНУ ім. В. Даля співпрацює з  виробничо-інноваційним центром «Icefood» протягом декількох років. Студенти кафедри мають можливість проходити виробничу практику на базі центру, вивчати бізнес-процеси організації виробництва натурального морозива та заморожених продуктів, проводити наукові дослідження та створювати рецептури продуктів. У 2012 році на замовлення центру «Icefood» в міжнародному комплексному дипломному проекті далівця Олександра Соцького та студента кафедри «Машини та обладнання побутового та житлово-комунального призначення» Південноросійського державного університету економіки та сервісу Юрія Кривоносова було розроблено унікальний холодильник-вітрину.

Нагадаємо, що команда підприємства «Icefood» має тридцятирічний досвід виробництва морозива та заморожених продуктів.  Виробничо-інноваційний центр «Icefood» було відкрито на базі Далівського університету в 2011 році. Основними напрямками його діяльності є виготовлення морозива (торгова марка «Vitalice») з натуральних продуктів з додаванням вітамінно-мінеральних комплексів з урахуванням індивідуальних потреб різних груп покупців (діти, молодь, спортсмени, жінки та ін.), заморожування та зберігання овочів, інженерне конструювання машин та механізмів для виробництва морозива.

Підготувала: Наталія Осичнюк