Print

На Міжнародному фестивалі кулінарного мистецтва далівець увійшов у трійку призерів

 

Студент Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Дмитро Мар’єнко взяв участь у III Міжнародному фестивалі з кулінарного мистецтва в Україні, який було проведено в рамках IX міжнародної спеціалізованої виставки «Ресторан Експо України 2008». На фестивалі показали своє кулінарне мистецтво представники відомих ресторанів та студенти професійних вищих навчальних закладів з України, Великобританії, Ізраїлю, Туреччини, Греції, Молдови, Росії, Сербії, Чехії, Азербайджану. СНУ ім. В. Даля представляв свої кулінарні роботи вдруге і вдруге зайняв призове місце. Дмитро Мар’єнко навчається на механічному факультеті на спеціальності «Обладнання харчових та переробних виробництв». На конкурсі він представив свою роботу «Булавіновський» в номінації «Традиційний хліб» та посів почесне 2 місце. «Я змагався з дуже представницькими конкурсантами, – розповів Дмитро Мар’єнко. – Для мене велика честь брати участь у фестивалі такого високого рівня і тим більше престижно отримувати на ньому призові місця». Далівці не тільки взяли участь у змаганнях, але і навчилися новим технологіям створення кулінарних шедеврів і дізналися кілька фірмових секретів. «Фестиваль ще раз показав нам, викладачам кафедри легкої та харчової промисловості, що ми рухаємося в правильному напрямку. Студенти повинні розвивати свої здібності, підвищувати свій рівень. Я радію тому, що на практиці вони поєднують приємне з корисним», – відзначила завідувач кафедри легкої та харчової промисловості доцент Інна Дейнеко. До речі, на базі Далівського університету діє науково-практичний гурток «Школа ресторанної справи», який є членом Асоціації кулінарів України.