Print

На Міжнародному Фестивалі кулінарного мистецтва далівець увійшов у трійку призерів

 

Студент Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Дмитро Мар’єнко взяв участь у II Міжнародному Фестивалі кулінарного мистецтва в Україні, який було проведено в рамках VIII міжнародної спеціалізованої виставки «Ресторан Експо України 2007». У Фестивалі приймали участь представники 8 країн світу: Туреччини, Греції, Молдови, Росії тощо. Це одинаки-кулінари або представники великих ресторанів. СНУ ім. В. Даля представляв свої кулінарні роботи вперше. Дмитро Мар’єнко навчається на механічному факультеті на спеціальності «Обладнання харчових та переробних виробництв». Він був єдиним учасником з Луганської області. Дмитро змагався за перемогу в секції «Art-клас. Домашня заготівля». Він представив свою роботу «Весільний коровай козаків луганських» в номінації «Традиційний хліб» та посів почесне 2 місце. «Приїхав з фестивалю, переповнений позитивними емоціями. Я побачив не просто кулінарію, а справжні витвори мистецтва, – розповів далівець Дмитро Мар’єнко. – Я виступав в кулінарних змаганнях вперше. Мені дуже до вподоби ресторанний бізнес. Зараз, наприклад, працюю барменом». На фестивалі далівці не тільки взяли участь в змаганнях, але і навчилися новим технологіям створення кулінарних шедеврів і дізналися кілька фірмових секретів. «Фестиваль ще раз показав нам, викладачам кафедри легкої та харчової промисловості, що ми рухаємося в правильному напрямку. Студенти повинні розвивати свої здібності, підвищувати свій рівень. Я радію тому, що на практиці вони поєднують приємне з корисним», – відзначила завідувач кафедри легкої та харчової промисловості доцент Інна Дейнеко. На базі Далівського університету для студентів, в яких є бажання вдосконалити себе, існує науково-практичний гурток «Школа ресторанної справи».