Print

Тісна співпраця СНУ ім В. Даля та підприємств – запорука якісної практичної підготовки випускників

 

Кафедра легкої та харчової промисловості Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля спільно з ЗАТ «Луганський лікеро-горілчаний завод «Луга-Нова» провели круглий стіл «Соціальне партнерство вишу та роботодавців як елемент удосконалення підготовки фахівців».

Учасники круглого столу – викладачі кафедри, студенти спеціальності «Обладнання переробних і харчових підприємств» та працівники заводу – обговорили шляхи підвищення ефективності підготовки спеціалістів у виші. Серед обговорюваних питань – інноваційні моделі працевлаштування та адаптація випускника на підприємстві. Ці питання сьогодні як ніколи актуальні, оскільки знання, отримані в процесі навчання повинні бути гнучкими до умов переобладнання виробництва, впровадження інноваційних розробок, зміни способів виходу продукції. Самі випускники зараз зацікавлені не просто в роботі, що дає їм фінансову незалежність, а й приділяють увагу самореалізації та мотиваційним аспектам.

«Сьогодні роботодавці хочуть бачити у випускнику поєднання теоретично-інноваційного підходу та практичного досвіду роботи, – розповіла завідувач кафедри легкої та харчової промисловості СНУ ім..В.Даля Інеса Дейнека. – Проблема вирішується через інтеграцію навчального процесу і виробництва. В процесі професійної підготовки студентів це дає змогу вчасно реагувати на вимоги роботодавців щодо формування компетенції майбутніх фахівців».

Кафедра легкої і харчової промисловості вже кілька років тісно працює над питанням теоретико-практичної збалансованості процесу навчання. За цей час на декількох заводах Луганська відкрилися філії кафедри, де студенти на практиці бачать роботу обладнання та технологію виробництва продукції. Вже другий рік на кафедрі діє проект «Студентський Центр Кар`єри», який успішно інформує студентів про можливості професійного зростання, дає інформацію про правила заповнення документів, допомагає у підготовці до співбесіди.