Print

У СНУ ім. В. Даля обговорили проблеми та перспективи легкої і харчової промисловості

 

 На базі Євпаторійського відділення Кримського факультету Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля в рамках святкування десятирічного ювілею кафедри легкої і харчової промисловості університету відбулася III міжнародна науково-практична конференція наукової молоді і студентів «Сучасні проблеми розвитку легкої і харчової промисловості».

У конференції взяли участь близько 60 студентів та молодих вчених з Києва, Донецька, Керчі, Луганська, Луцька, Сєвєродонецька, Тернополя, Харкова, Ростова-на-Дону і міста Шахти. В рамках її проведення розглядалися технології охолодження, застосовувані в побутових холодильних агрегатах, обговорювалися проблеми та перспективи використання різної сировини у виробництві морозива, шляхи удосконалення ресторанного господарства, піднімалися теми поліпшення естетичних властивостей хутряних виробів. Жвавий інтерес викликали доповіді про історію розвитку легкої промисловості України та український народний костюм і текстильні вироби в музеях Харківської області. По закінченню засідань учасники за традицією поклали квіти до пам’ятника Володимиру Далю.

У рамках проведення наукового заходу відбулася презентація двох нових навчальних посібників. Книга «Тепломасообмінне обладнання підприємств харчової промисловості», авторами якої є дві представниці Московського державного університету технологій і управління ім. К.Р.Разумовського в Ростові-на-Дону  – доктор технічних наук, професор Тетяна Ріпполь-Сарагосі та кандидат технічних наук, доцент Наталія Щербак – і завідувач кафедрою легкої і харчової промисловості СНУ ім. В. Даля, доктор технічних наук Інна Дейнека, отримала гриф МОНмолодьспорту України. Над другим презентованим виданням – «Технологічне обладнання для механічної обробки морепродуктів» – працювали кандидат технічних наук, доцент кафедри технологічного обладнання харчових і рибопереробних виробництв Керченського державного морського технологічного університету Олександр Звегінцев, Інна Дейнека та представник Харківського університету харчування та торгівлі – доктор технічних наук, професор Григорій Дейниченко.