Print

У СНУ ім. В. Даля визначили найкращого бариста

 

У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля відбувся фестиваль-конкурс кавових бариста. Організатором виступила керівник науково-практичного гуртка «Школа ресторанної справи» СНУ ім. В. Даля, завідувач кафедри доцент Інна Дейнеко. «Бариста – це спеціаліст, що варить та подає каву у елітних ресторанах, – розповіла доцент Інна Дейнеко. – Декілька років тому бариста стали популярні у нашій країні, зараз це дуже модно. Проте в нашій області конкурс бариста відбувся вперше». У конкурсі брали участь 3 команди, до яких входили 5 чоловік. Кожна творча група представляла 2 кави. Напої не тільки містила різні інгредієнти: корицю, мускатний горіх, вершки, коньяк тощо, але й поділялися на гарячу та холодну каву. «Після участі у міжнародній спеціалізованій виставці «Ресторан Експо України 2007», де проходив й фестиваль бариста, я дізнався багато цікавого, – розповів студент СНУ ім. В. Даля бариста Дмитро Мар’єнко. – Я взяв за основу рецепт кави з чорноплідної горобини з цукром та коньяком, та вніс свої корективи». Кавові роботи учасників дегустували компетентні журі: голова Асоціації кулінарів Луганської області Ніна Свистула, директор Обласної сільськогосподарської виставки Валентина Понятова, проректор з науково-педагогічної, соціальної та виховної роботи Далівського університету професор Галина Щедрова. Вони й визначили переможців, які приготували «Пекельне полум’я» та «Ангельський поцілунок». «Ми ради, що нас оцінили, – відзначила далівчанка учасниця команди переможця Анна Житня. – Ми вдячні організаторам за те, що вносять різноманітність у наше студентське життя». Кожна з команд-учасників робила обов’язкову презентацію, яка стосувалася кави, способів її приготування та правил подання. «Фестиваль-конкурс вдався на славу, він показав потенціал далівців, які навчаються на кафедрі легкої промисловості, – розповіла професор Галина Щедрова. Ми плануємо провести обласне змагання бариста, яке буде присвячене 14 лютому – Дню всіх закоханих».