Print

Вперше практичне заняття з дисципліни «Технологія послуг харчування» студенти-далівці провели в лабораторії «Навчальний бар»

 

У Східноукраїнському національному університету імені Володимира Даля відбулося відкриття-презентація лабораторії «Навчальний бар», яка представляє собою кімнату з барною стійкою і традиційними атрибутами для роботи за нею. Лабораторія призначена для практичного навчання студентів спеціальності «Готельне господарство».

«Наявність такої навчальної лабораторії передбачається галузевим стандартом вищої освіти для підготовки фахівців напрямів туризм і готельне господарство, – зазначила завідуюча кафедрою професор Наталія Свиридова. – Це дасть можливість дати максимальну професійну компетенцію нашим студентам». 

На відкритті студенти третього курсу продемонстрували свої навички з теми «Технологія приготування напоїв у барі», яка вивчається в рамках дисципліни «Технологія послуг харчування». Гостями-відвідувачами навчального бару стали ректор університету професор Олександр Голубенко, декан філософського факультету професор Вікторія Суханцева, декан факультету комп’ютерних наук і технологій професор Лариса Губачева, завідуюча кафедрою легкої та харчової промисловості доцент Інна Дайнеко, завідуюча кафедрою туризму професор Наталія Свиридова.

На столику біля кожного гостя лежало традиційне меню – карта напоїв. У ньому десять найменувань коктейлів, половина з яких – безалкогольні. Склад коктейлів і назви студенти розробили самостійно, проявивши в назвах, як належить, частку студентського гумору. Так, в меню були такі коктейлі, як «Переполох в общаге», «Абітурієнт», «Зимова сесія» тощо. В асортименті у меню були представлені також чай і кава.

Гості, зробивши замовлення, насолоджувалися переглядом навчальних фільмів «Історія бару» та «Історія вина», які до відкритого практичного заняття підготували самі студенти. Під час перегляду два бармена-студента готували замовлені напої. Після чого відвідувачі навчального бару продегустували пропоновані напої. 

 

  Підготувала Галина Щербак