У Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля на базі кафедри туризму та готельного господарства інституту економіки і фінансів відбувся студентський фестиваль-конкурс «Кухні народів світу». Цей захід став першим професійним конкурсом проведеним у Луганську серед студентів напряму готельно-ресторанного бізнесу.
У конкурсі взяли участь 9 студентських команд по чотири учасника в кожній. Вони презентували традиційні національні кухні народів світу, серед яких були українська, російська, грузинська, ізраїльська, китайська, іспанська, італійська, французька та мексиканська. Між собою команди змагалися у вмінні приготувати та презентувати певну страву, знаннях з історії виникнення національних страв та традиційних рецептів.
«Традицію проводити такий конкурс ми перейняли у наших колег з Кримського факультету задля покращення рівня практичної підготовки наших студентів», – підкреслила завідувач кафедрою туризму та готельного господарства, директор інституту економіки і фінансів СНУ ім. В. Даля професор Наталія Свірідова.
У підсумку кожна з груп була відзначена в окремій номінації. Номінацію «Командна робота» з представленням ізраїльської кухні отримала група ЕК-621, групи ЕК-681 та ЕК-601 з грузинською та китайською кухнею відповідно були нагороджені у номінації «Кухня». На думку журі, група ЕК-721 найкраще за всіх презентувала українські страви. Група ЕК-711 стала першою у номінації «Подача матеріалу», група ЕК-622 – у номінації «Фольклор». Найінформативнішою визнали презентацію російської кухні від групи ЕК-701. Художнє визнання отримали групи ЕК-611 та ЕК-691 за плакат та оформлення столу відповідно.
Підготувала: Ірина Лебедь