У СНУ ім. В. Даля викладатиметься новий курс

У СНУ ім. В. Даля викладатиметься новий курс

У новому навчальному році у СНУ ім. В. Даля викладатиметься новий інтерактивний курс з громадянської освіти «Демократія: від теорії до практики».

Курс розроблено Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії.

У СНУ ім. В. Даля викладатиметься новий курс

Курс допомагає студентам розвинути найважливішу компетентність, передбачену методичними рекомендаціями Міністерства освіти і науки України, для здобуття студентами освіти «Бакалавр»: здатність реалізувати свої права і обов’язки як члена суспільства, усвідомлювати цінності громадянського (вільного демократичного) суспільства та необхідність його сталого розвитку, верховенства права, прав і свобод людини і громадянина України.

Викладання курсу базується на використанні інтерактивних методик, онлайн платформи та авторського підручника докторки Грір Берроуз й містить вагомий набір базових знань, яких потребують молоді українці, щоб стати компетентними громадянами. Курс  спрямований на формування важливих компетентностей (навичок), soft skills у студентів, пов’язаних з участю громадян у демократії та формуванні активної громадянської позиції та передбачає розробку та реалізацію студентами проєкту.

У СНУ ім. В. Даля викладатиметься новий курс

Навчання викладачів університету проходило у три етапи в онлайн-форматі і розпочалося ще взимку до початку війни, коли університет був у Сєвєродонецьку. Потім був другий етап навчання вже повесні і наші викладачі, – завідувач кафедри конституційного права, доцентка Галина Татаренко  та керівниця Центру розвитку soft skills, доцентка кафедри публічного управління, менеджменту та маркетингу Наталія Ткаченко продовжили його вже в евакуації на нових локаціях університету, у м. Дніпро та у м. Кам’янець-Подільський. Завершення навчання відбулося влітку – заключні тренінги, які проходили у змішаному форматі – онлайн та офлайн. 

У СНУ ім. В. Даля викладатиметься новий курс

Наші викладачі успішно закінчили навчання з вивчення інтерактивних методик викладання курсу з громадянської освіти «Демократія: від теорії до практики», незважаючи на складні умови воєнного часу, та стали сертифікованими викладачами  нової вибіркової дисципліни для студентів університету.

Запрошуємо студентів до вивчення нового, затребуваного у даний час курсу, спрямованого на формування у молодих людей громадянських компетентностей, розвиток soft-skills навичок, необхідних для цього, та опанування технологіями проєктного менеджменту, що є важливим для залучення фінансування та вирішення громадських проблем в умовах воєнного та післявоєнного часу, а в подальшому може стати й напрямом для професійної самореалізації для студенів.   

У СНУ ім. В. Даля викладатиметься новий курс

Велика подяка викладачам команди IFES з громадянської освіти, авторці курсу докторці Грір Берроуз та організаторам проведення навчання від СНУ ім. В. Даля, сподіваємося на подальшу співпрацю!