Партнерство з Royal Holloway University of London

Відбулася робоча онлайн зустріч представників Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля з колегами з Royal Holloway University of London (RHUL), який є  Twinning партнером нашого університету в рамках підписаного Меморандуму про взаєморозуміння у відповідь на війну в Україні.

Партнерство з Royal Holloway University of London

Royal Holloway University of London  представили:  Hugh Shanahan, Professor of Open Science, Christopher B. Cipkin, Director of Library, Learning Support and Culture.

Від СНУ ім. В. Даля у заході взяли участь професор кафедри інформаційних технологій та програмування, директор центру ІТ рішень Олег Захожай, начальник науково-дослідної частини Григорій Бойко, директор наукової бібліотеки Ольга Єпіфанова і заступник директора бібліотеки Вероніка Савельєва.

Допомагала  в організації зустрічі та спілкуванні з колегами  менеджерка програми Відкритий доступ eIFL.net Ірина Кучма, яка є давнім другом та партнером наукової бібліотеки СНУ ім. В. Даля.

Темою зустрічі стало налагодження партнерських відносин між нашими закладами з боку обміну інформацією, досвідом щодо розуміння відкритості науки, можливості спільних проєктів, наданні науковій бібліотеці університету доступу до окремих наукових електронних ресурсів, проведення спільних вебінарів для дослідників університету.

Це партнерство може стати дуже доброю нагодою просувати відкриту науку в нашому університеті. Нагадаємо, Україна зробила важливий крок, затвердивши Національний план
щодо відкритої науки
і стала на шлях інтеграції до європейської та світової наукової спільноти і, таким чином, приєдналася до країн ЄС, що мають затверджений план реалізації принципів відкритої науки.