Лекція авторитетного професора університету Кордоби

Лекція авторитетного професора університету Кордоби

Професор іспанського університету Кордоби Рафаель Луке, який входить до світового рейтингу ТОП-2% найвпливовіших, найцитованіших науковців, провів онлайн-лекцію «Особливості розробки та виробництва фармацевтичних препаратів в ЄС».

Організатором лекції стала кафедра фармації, виробництва та технологій СНУ ім. В. Даля в рамках угоди про співробітництво між СНУ ім. В. Даля та департаментом органічної хімії університету Кордоби.

В  ході лекції Рафаель Луке розглянув два питання: як працює фармацевтична промисловість Іспанії та ЄС і які виклики фармацевтична галузь надає вченим.

Доповідь з першого питання містила перелік  етапів розробки препаратів з акцентом на ті, що є найважливішими для працівників фармацевтичної галузі, вчених-хіміків та фармацевтів. Також були представлені  провідні компанії-розробники фармацевтичних засобів.

Лекція авторитетного професора університету Кордоби

Що до викликів, Рафаель Луке розповів про сучасні тренди, про види рослинної сировини, яку використовують для виготовлення ліків, про нові процеси синтезу, що знаходяться в розробці, та про проблеми, які доводиться вирішувати.

На заході були присутні викладачі кафедри  Вадим Тарасов, Олена Корчуганова, Ольга Захарова, декан факультету інженерії Сергій Кудрявцев і здобувачі вищої освіти груп ОП 226 Фармація, промислова фармація та 161 Хімічні технології та інженерія.

На жаль, повітряна тривога в Києві не дозволила всім бажаючим взяли участь в роботі вебінару та отримати змістовну та корисну інформацію від вченого світового рівня.