Науковці-екологи вивчали Єдиний ринок зеленої продукції

Науковці-екологи вивчали Єдиний ринок зеленої продукції

Представники кафедри хімічної інженерії та екології СНУ ім. В. Даля взяли участь в онлайн-заході «Екологічний слід продукту та його переваги для промислових підприємств». 

Захід був організований в рамках фінансованої ЄС програми «Європейський Союз для довкілля» (EU4Environment) і проведений Центром ресурсоефективного та чистого виробництва.

Учасники заходу підвищили  свою обізнаність щодо Єдиного ринку зеленої продукції та його переваг і можливостей.

Науковці-екологи вивчали Єдиний ринок зеленої продукції

Ключовою темою зустрічі став екологічний слід продукції (PEF) для виробничих підприємств, його ініціатива і зв’язок цієї ініціативи з циркулярною економікою та Європейським зеленим курсом.

Широкі знання про PEF, що є багатокритеріальним вимірюванням екологічної ефективності товару чи послуги протягом усього життєвого циклу, дуже потрібні сьогодні. Цей показник  є рекомендованим ЄС інструментом для кількісної оцінки впливу товару на навколишнє середовище.

Науковці-екологи вивчали Єдиний ринок зеленої продукції

PEF був запроваджений Європейською Комісією в 2013 році в рамках ініціативи Єдиного ринку екологічно чистих продуктів (SMGP) для покращення порівнянності в межах категорії продуктів і надання чітких показників виробникам і споживачам.

Інформація PEF допомагає зменшити вплив товарів на навколишнє середовище, враховуючи діяльність у ланцюзі поставок: від видобутку сировини і виробництво та використання до остаточного поводження з відходами.

У заході взяли участь т.в.о. завідувача кафедри хімічної інженерії та екології, к.т.н. Інна Кравченко, доцент Євген Зубцов, доцентки Марина Ожередова і Вікторія Мохонько.