Практична підготовка майбутніх журналістів

СНУ ім. В. Даля і ГО “Донецький прес-клуб” уклали Меморандум, метою якого є співпраця, обмін інформацією та досвідом в межах відповідних функцій і повноважень Сторін, здійснення наукової, практичної та просвітницької діяльності у сфері інформації та освіти, сприяння соціальній згуртованості, сталому розвитку, інноваціям.

Предметом цього Меморандуму є спільна діяльність Сторін для досягнення мети Меморандуму, що здійснюється у форматі підготовки та реалізації спільних заходів, проєктів і програм, створення просторів для діалогу, професійного спілкування, роботи здобувачів вищої освіти, науковців та практиків щодо поширення медіаграмотності, інформації про Україну, професійної підготовки студентів-журналістів до роботи в умовах воєнного стану.

Напрями співпраці:

  • поширення медіаграмотності та знань з інформаційної гігієни серед здобувачів вищої освіти;
  • проведення зустрічей, конференцій, круглих столів та інших заходів для обміну думками, налагодження співпраці та координації спільних зусиль в інформаційному просторі;
  • обмін інформаційними та методичними матеріалами, результатами моніторингів, що стосуються предмету меморандуму;
  • проведення спільних консультацій, досліджень, реалізація проєктів (зокрема, за грантові кошти), що спрямовані на розвиток сфери медіа, підвищення якості професійної журналістики;
  • поширення в медіа і серед своїх цільових аудиторій інформації про діяльність, рішення, рекомендації, успіхи одне одного в просвітницьких цілях.