Представниця Агентства ООН у справах біженців в Україні завітала до СНУ ім. В. Даля

Команда УВКБ ООН разом з Кароліною Ліндхольм Біллінг, представницею Агентства ООН у справах біженців в Україні,  завітала до СНУ ім. В. Даля.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) займається захистом і підтримкою біженців і внутрішньо переміщених осіб та сприяє їх місцевій інтеграції. СНУ ім. В. Даля має сталі відносини з УВКБ ООН, результатом яких стало створення діалогової платформи мультихабу БлуЛаб ще до другого переміщення, в якому проводили заняття і позакласні активності викладачі і студенти з числа внутрішньо переміщених осіб.

Представниця Агентства ООН у справах біженців в Україні завітала до СНУ ім. В. Даля

На зустрічі були присутні представники різних факультетів університету. Під час заходу завідувачка кафедри економіки і підприємництва Інна Семененко  провела презентацію щодо розвитку і переміщення СНУ ім. В. Даля у 2014 і 2022 роках, представила ключові довгострокові і короткострокові потреби викладачів і студентів. Проректори Дмитро Марченко й Руслан Галгаш розповіли про проблеми відновлення освітньої, наукової і позанавчальної діяльності та окреслили ключові активності, що організовуються університетським активом під час переміщення.

Представниця Агентства ООН у справах біженців в Україні завітала до СНУ ім. В. Даля

Декани факультетів і голова профспілки Володимир Тищенко поділилися викликами, з якими стикаються викладачі і студенти під час переміщення і облаштування на новому місті, а також розповіли про базові потреби найбільш вразливих верств населення. Зустріч закінчилася спільним обговоренням потенційних напрямів співпраці між університетом, в якому більше 95% персоналу і студентів є внутрішньо переміщеними особами, і Агентством ООН у справах біженців в Україні.