Спортивна робототехніка як елемент освітнього процесу

Декан Факультету інформаційних технологій та електроніки Сергій Митрохін та керівник Центру ІТ-рішень Олег Захожай завітали в гості до команди зі спортивної робототехніки з Краматорська IT Way, яка бере участь у міжнародній програмі-конкурсі FIRST LEGO League.

На початку кожного навчального року команди у всьому світі отримують Завдання Сезону, яке вони мають вирішити впродовж 3-6 місяців та презентувати на фестивалі. Завдання кожного року присвячено певній актуальній світовій науково-технологічній проблемі. Коло цих проблем дуже широке, обирається реальними вченими та інженерами і охоплює такі теми, як, наприклад, глобальний клімат, захист океанів, утилізація сміття, сучасні освітні технології, вивчення супутника Землі, проєктування та будівництво комфортних і доступних міст  тощо.

Спортивна робототехніка як елемент освітнього процесу

Програма FIRST LEGO League Challenge складається з чотирьох однаково важливих частин:

  • «Інноваційний Проєкт» – команда визначає і досліджує проблему, пов’язану з темою сезону, після чого розробляє і презентує своє інноваційне рішення.
  • «Дизайн Робота» – команда визначає стратегію проходження місій і конструює та програмує робота відповідно до свого плану.
  • «Гра роботів» – команда розробляє, конструює та програмує робота LEGO MINDSTORMS/SPIKE PRIME для виконання місій на спеціальному полі з LEGO-моделями та перешкодами.
  • «Основні Цінності» – це те, як члени команди працюють над Інноваційним Проєктом, Грою Роботів і Дизайном Робота.
Спортивна робототехніка як елемент освітнього процесу

Ця зустріч дозволила представникам СНУ ім. В. Даля зануритися у світ спортивної робототехніки та обговорити можливості застосування підходів FIRST LEGO League в освітньому процесі. Щиро дякуємо команді IT Way за цікаву подорож у світ робототехніки та корисні поради щодо можливих закупівель в рамках програми розбудови цифрового університету. Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю і вже в очікуванні нових зустрічей!

Один коментар до “Спортивна робототехніка як елемент освітнього процесу”

  1. Робототехніки з Краматорська беруть участь у міжнародній програмі-конкурсі FIRST LEGO League - pro100media

    […] це повідомляє Східноукраїнський Національний Університет ім. […]

Коментарі закриті.