Науковиці СНУ ім. В. Даля презентували стан розвитку Європейських студій в Університеті

Викладачі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Олена Сапицька, Олена Зеленко та Людмила Павлова взяли участь у міжнародному чотириденному воркшопі «Інформування про Європейський Союз в Україні в умовах російської агресії» для освітян переміщених університетів, які прагнуть відновити та вдосконалити викладання та дослідження Європейських студій у своїх університетах.

Воркшоп відбувся в рамках проєкту програми Еразмус+ напряму ім. Жана Моне «Відбудова потенціалу Європейських студій на українських територіях, що постраждали від конфлікту: осмислюючи виклики та генеруючи рішення». Його організатором виступила Українська Асоціація викладачів та Дослідників Європейської Інтеграції (APREI). Ця ініціатива була запропонована ще у 2021 році з метою вивчення та осмислення ключових проблем, пов’язаних з розвитком досліджень ЄС на Донбасі та Азовському морі. Кінцева мета – зробити внесок у відбудову та покращення досліджень ЄС у регіонах, що постраждали від конфлікту.

Науковиці СНУ ім. В. Даля презентували стан розвитку Європейських студій в Університеті

На воркшопі виступили українські та міжнародні лектори та тренери з різних аспектів кращого розуміння та глибокого пізнання Європейського Союзу в Україні з урахуванням нинішніх обставин. Це була серія тренінгів з медіа- та цифрової грамотності, а також інших актуальних тем, спрямованих на підвищення поінформованості про відносини ЄС та ЄС-Україна. Університети-учасники презентували поточний стан розвитку Європейських студій у своїх ЗВО, а також відбулася дискусія, на якій учасники ділилися своїм досвідом викладання та розповсюдження досліджень Європейських студій.

Науковиці СНУ ім. В. Даля презентували стан розвитку Європейських студій в Університеті

За такої відчутної інформаційної підтримки з боку організаторів воркшопу наступним кроком в розвитку досліджень та викладання Європейських студій в СНУ ім. В. Даля має стати написання та реалізація вже самостійного проєкту програми Еразмус+ напряму ім. Жана Моне.