Зустріч партнерів проєкту HEI4S3-RM у Лодзі (Польща)

Представники Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля взяли участь у зустрічі партнерів проєкту “Building Ecosystem Integration Labs at HEI to foster Smart Specialization and Innovation on Sustainable Raw Materials” (HEI4S3-RM), яка відбулась у місті Лодзь, Польща, за організаційної підтримки PHENO HORIZON.

Зустріч об’єднала представників університетів із різних країн, включаючи Університет Ов’єдо, Університет Уельва, Технічний університет імені Георга Агріколи, Міжнародний Грецький університет, Університет прикладних наук Лапландії та Інститут гірництва та металургії імені Бора (ММІ Бор).

Зустріч партнерів проєкту HEI4S3-RM у Лодзі (Польща)

Від Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля в зустрічі взяли участь Ольга Поркуян, Олена Середіна, Марина Лорія, Інна Семененко та Яна Чанкотадзе.

Зустріч партнерів проєкту HEI4S3-RM у Лодзі (Польща)

«Завдяки проєкту “Building Ecosystem Integration Labs at HEI to foster Smart Specialization and Innovation on Sustainable Raw Materials” (HEI4S3-RM) ми об’єднуємо наші зусилля та ресурси, щоб спільно працювати над створенням інноваційних рішень та сприяти сталому використанню природних ресурсів. Отже, участь у цьому проєкті – це наш спосіб спільно працювати над важливими питаннями, які стосуються майбутнього нашої країни. Ми віримо, що спільні зусилля та обмін досвідом з іншими університетами допоможуть нам знайти інноваційні рішення та сприяти відновленню України», – зазначила під час зустрічі Ольга Поркуян, ректорка СНУ ім. В. Даля, д.т.н., професорка.

Зустріч партнерів проєкту HEI4S3-RM у Лодзі (Польща)

«Для нас також важливо вивчити досвід партнерів, особливо в контексті співпраці між університетами, владою та бізнесом, адже це те, чим наш університет займався після першого переміщення, і чим займається зараз. Цього року ми вже підписали меморандум про взаєморозуміння й співпрацю з Сєвєродонецькою міською радою щодо впровадження технологій та інновацій задля відновлення України», – підкреслила Інна Семененко, завідувачка кафедри економіки та підприємництва, керівниця Ресурсного центру зі сталого розвитку, професорка.

Координаторка проєкту з боку університету, начальниця відділу  міжнародного співробітництва Олена Середіна, представила основні досягнення та ключові показники ефективності університету в рамках цього проєкту.

Зустріч партнерів проєкту HEI4S3-RM у Лодзі (Польща)

Про ключові наукові напрями й стартапи, які плануються підтримати в рамках проєкту, доповіли завідувачка кафедри комп’ютерно-інтегрованих систем управління, д.т.н., професорка Марина Лорія і фахівчиня відділу міжнародного співробітництва Яна Чанкотадзе.

Зустріч партнерів проєкту HEI4S3-RM у Лодзі (Польща)

Під час цього заходу учасники обговорили хід роботи над проєктом та подальші кроки, що допоможе покращити співпрацю між університетами та сприяти розвитку інновацій у сфері сталого використання природних ресурсів. Крім того учасники мали можливість взяти участь у воркшопі, на якому освоювали навички сторітелінгу, що в подальшому дасть змогу учасникам краще презентувати діяльність своїх Talent Lab.

Зустріч стала чудовою нагодою для обміну досвідом та визначення нових можливостей співпраці у сфері інновацій та сталої розвитку.

Зустріч партнерів проєкту HEI4S3-RM у Лодзі (Польща)

Нагадаємо, проєкт HEI4S3-RM реалізується в рамках ініціативи Європейського інституту інновацій і технологій (EIT) в рамках його нової стратегії згідно з розробленим планом до 2027 року. Проєкт спрямований на зміцнення партнерських відносин між вищою освітою, бізнесом та дослідницькими організаціями шляхом розроблення інноваційного шляху для підприємницьких університетів. Головною ідеєю проєкту є підтримка стартапів.

Детальніше про проєкт тут: https://hei4s3-rm.eu