Продовжується робота у напрямі відновлення територіальних громад

Викладачі університету взяли участь в організації та проведенні тренінгу з планування місцевого відновлення та подальшого розвитку для посадових осіб органів місцевого самоврядування України в рамках Проєкту «Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні». Проєкт впроваджується Агентством міжнародного співробітництва асоціації муніципалітетів Королівства Нідерланди VNG International у партнерстві з Асоціацією Міст України. Захід відбувся у м. Київ.

Продовжується робота у напрямі відновлення територіальних громад

Тренінг був присвячений покращенню процесів місцевого управління та спроможності місцевих органів влади щодо планування та впровадження заходів для відновлення та реконструкції територіальних громад Херсонської та Миколаївської областей. Навчання представників територіальних громад відбулося за напрямами: пріоритезація проєктів та складання дорожньої карти для подальшого відновлення та розвитку; участь громадян у реалізації місцевих планів відновлення; коригування місцевих планів відновлення для кращої мобілізації ресурсів.

При проведені тренінгу використаний досвід шкіл публічного управління, стратегічного планування та сталого розвитку Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля та результати співпраці університету з VNG International в Україні в рамках підписаного меморандуму про взаєморозуміння.

Продовжується робота у напрямі відновлення територіальних громад

В тренінгу взяли участь викладачі університету: Інна Семененко, завідувачка кафедри економіки та підприємництва, Євген Овчаренко, професор кафедри публічного управління, менеджменту та маркетингу, та Зоряна Карпенко.