Участь у заході з обговорення стратегії та трендів IT-освіти в Україні

Олег Захожай, завідувач кафедри інформаційних технологій та програмування, директор Центру ІТ рішень СНУ ім. В. Даля, став запрошеним спікером на ювілейній 10-й конференції Synergy. IT Business & IT Education. Захід був організований асоціацією IT Ukraine та провідними міжнародними ІТ-компаніями.

Участь у заході з обговорення стратегії та трендів IT-освіти в Україні

Протягом двох днів учасники обговорили стратегію та тренди IT-освіти в Україні, взяли участь у панельній дискусії, кейс-стаді з реальними практичними прикладами від early adopters у сфері ІТ-освіти. Серед запрошених спікерів були:

  • Михайло Федоров, Міністерство цифрової трансформації України;
  • Михайло Винницький, Міністерство освіти і науки України;
  • Андрій Кашперук, UKRSIBBANK BNP Paribas Group;
  • Олена Самборська, Luxoft;
  • Марія Шевчук, IT Ukraine Association;
  • Степам Мітіш, EPAM Ukraine;
  • Денис Гриньов, EPAM University;
  • Антон Чорний, GoIT;

а також представники від AUK, Unicorn School, Jooble, GIOS, Softbook, представники освітніх закладів України та багато інших гостей.

В рамках цієї конференції був проведений закритий Side Event панельна дискусія «Зміни сьогодні: результати проєкту IT for Uni: Bootcamp – як це було?». Цей проєкт присвячений  підготовці сучасних менеджерів вищої освіти в Україні.

Участь у заході з обговорення стратегії та трендів IT-освіти в Україні

Крім представника СНУ ім. В. Даля в якості запрошених спікерів були:

  • Денис Гриньов, віцепрезидент з освітніх питань IT Ukraine Association, керівник навчальних програм EPAM University в Україні;
  • Андрій Переймибіда, директор Центру розвитку талантів, SoftServe;
  • Володимир Янцов, освітній менеджер, Sigma Software;
  • Елла Назаренко, керівниця Центру розвитку преміум сегменту та індивідуального бізнесу, UKRSIBBANK BNP Paribas Group.

Спікери порушили актуальні питання змін в системі вищої освіти, взаємодії ІТ-освіти і бізнесу, а також ролі ІТ-компаній в покращенні ІТ-освіти в українських університетах. В рамках дискусії визначили подальші вектори співпраці та розвитку проєкту «IT for Uni: Bootcamp», який отримає продовження в 2024 році.

Участь у заході з обговорення стратегії та трендів IT-освіти в Україні

Для довідки.

“IT for Uni:  Bootcamp” – це безкоштовний навчальний курс для представників вищої освіти та керівників вищих навчальних закладів на теми менеджменту та управління на прикладі ІТ-індустрії. 

В 2023 році було відібрано 129 учасників. Серед учасників ректори, проректори, декани, директори, завідувачі кафедр, завідувачі відділень, професори та викладачі з 27 міст та 80 університетів України. 

Навчання проводилося протягом 5 тижнів в рамках 5 модулів: порівняння діяльності роботи університету та ІТ-компанії, проджект-менеджмент в епоху Agile – навчальний курс як проєкт, залучення фінансування та фінансовий менеджмент + CSR та sustainability, AI в роботі навчального закладу та співпраця з міжнародними партнерами.

Учасники заходу прийняли рішення в наступному році розширити спектр питань програми підготовки, які дозволять працівникам закладів вищої освіти ефективно співпрацювати на ринку освітніх послуг.