Підписано Меморандум про співпрацю між СНУ ім. В. Даля і ХНУ

Відбулося підписання Меморандуму між Східноукраїнським національним університетом імені Володимира Даля та Хмельницьким національним університетом.

Цим Меморандумом Сторони висловлюють своє прагнення до розширення співпраці в науковій діяльності, обміну викладачами та студентами, а також інтеграційного процесу та впровадження європейських норм та стандартів в освітній процес у рамках ECTS, розвитку міжнародного партнерства в освітній сфері, зокрема академічній мобільності здобувачів вищої освіти.

Підписано Меморандум про співпрацю між СНУ ім. В. Даля і ХНУ

Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля представляли ректорка Ольга Поркуян, перший проректор Дмитро Марченко, проректор з науково-педагогічної роботи, економіки та розвитку Руслан Галгаш та завідувачка кафедри технологій легкої промисловості Галина Ріпка.

У вітальному слові Ольга Поркуян наголосила, що це початок міцних дружніх відносин між університетами, це буде сприяти обміну досвідом та інноваціями, а спільна діяльність, спрямована на інтеграцію до європейського освітнього простору, надасть можливість для більш якісної професійної підготовки здобувачів вищої освіти та їх подальшого працевлаштування на підприємствах та установах нашої держави, що сприятиме розвитку економіки України.

Підписано Меморандум про співпрацю між СНУ ім. В. Даля і ХНУ

Хмельницький національний університет представляли ректор Сергій Матюх, деканеса факультету технологій і дизайну Тетяна Іванішена, завідувачка кафедри індустрії моди в легкій промисловості Тетяна Надопта.

Підписано Меморандум про співпрацю між СНУ ім. В. Даля і ХНУ

Сергій Матюх зазначив, що Меморандум передбачає широкий спектр співпраці між університетами. Основними напрямками є проведення спільних науково-практичних, у т.ч. онлайн, конференцій, наукових проєктів, грантів, конкурсів та інших форм залучення інвестицій для проведення науково-дослідних робіт, забезпечення стажування та різноманітних видів практик на базі Сторін тощо. Це відкриває широкі можливості для здобувачів вищої освіти обох університетів отримувати нові знання, досліджувати сучасні технології та розвивати свої наукові інтереси саме у такій тісній співпраці.