Тренінгові збори з практичної журналістики

Студенти СНУ ім. В. Даля Владислава Павленко та Микита Кондратов проходили практику від ІТА «Юн-прес» в проєкті «Офіс юного мера». Вони були в команді прес-служби, де висвітлювали роботу команд-учасників, для яких тренери молодіжного табору «Lider place» проводили тренінги й майстер-класи.

Тренінгові збори від проєкту «Офіс юного мера», створеного Київським Палацом дітей та юнацтва, проходили в Іршаві, що на Закарпатті, на базі готелю Іллара.

Тренінгові збори з практичної журналістики

Про ідею створення проєкту «Офіс юного мера» від його засновника  Віктора Книша: «Мене надихнули австралійці, адже у них  практично в кожному навіть маленькому місті є юний мер. Він проходить там певні вибори, його висувають від дитячої молодіжної громади в якості такого канцлера, який стає радником головного мера, але в контексті тої програми, яку йому доручила втілити в життя дитяча рада. І ось ми вирішили в Києві створити власний проєкт «Офіс юного мера», а саме в Київському палаці дітей та юнацтва».

Тренінгові збори з практичної журналістики
Тренінгові збори з практичної журналістики

Наші студенти-учасники тренінгових зборів отримали досвід роботи в команді, розвинули навички, необхідні для фотокореспондента, відеооператора, журналіста. Робота була абсолютно різноманітна: монтували відео, писали пости для сайтів різних організацій, зачепили навіть ази SMM.

У вільний від роботи час студенти відвідали Замок «Паланок» в Мукачево, озеро Синевір та екоферму. Усі насолодилися неймовірною красою території готелю, поплавали в басейні та займалися спортом у тренажерному залі. Кожного вечора для всіх влаштовували цікаві ігри, дискотеку.

Тренінгові збори з практичної журналістики

Ця поїздка для студентів була корисною та стала своєрідним поштовхом до реалізації себе як журналістів у найближчому майбутньому.