Долучаємося до розвитку національної ідентичності

Представники СНУ ім. В. Даля долучилися до партнерської зустрічі, присвяченій реалізації «Стратегії утвердження української національної та громадянської ідентичності на період до 2030 року: наступні кроки», яка відбулася під головуванням Управління утвердження української національної та громадянської ідентичності Мінмолодьспорту в Домі громадянського суспільства «ІСАР Єднання». 

До заходу долучилися  представники органів центральної виконавчої влади, наукових та освітніх установ, представники реалізації міжнародних проєктів та громадськості, журналісти.

Долучаємося до розвитку національної ідентичності

Учасники зустрічі  обговорили пріоритетні напрямки реалізації Стратегії, серед яких: 

  • формування та розвиток центрів утвердження української національної та громадянської ідентичності;
  • якісна підготовка кадрів, що займатимуться утвердженням української національної та громадянської ідентичності, у тому числі на деокупованих територіях;
  • популяризація та реалізація  заходів і проєктів з розвитку національної ідентичності;
  • пошук усіх зацікавлених з реалізації стратегії  та консолідації, взаємодії та  співпраці усіх стейкхолдерів і зацікавлених осіб, що можуть залишити свої пропозиції й контакти для комунікації до 10 лютого 2024 року за вказаною формою.

«Ця Стратегія визначає напрями, цілі та основні завдання, що стоять перед державою та свідомим громадянським суспільством», – зазначив заступник Міністра молоді та спорту України Андрій Чесноков. – Партнерська  зустріч – це про єдність у досягненні стратегічних цілей усіх інституцій   відносно формування потужного громадянського суспільства, сильної нації та міцної держави».

Долучаємося до розвитку національної ідентичності
Долучаємося до розвитку національної ідентичності

Керівниця управління утвердження української національної та громадянської ідентичності Аліна Грушина подякувала всім учасникам за активну участь та запросила до подальшої співпраці!

Із затвердженою Стратегією можна ознайомитись за цим посиланням. У зустрічі взяли участь начальниця Центру якості освіти Людмила Володіна і начальниця відділу профорієнтації та кар’єрного зростання студентів Лариса Лелюх.