Пам’яті Валентина Анатолійовича Рача

16.02.2024 р. пішла з життя чудова людина, талановитий науковець, наставник та вчитель для багатьох поколінь студентів – доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, академік Вищої школи Україні Рач Валентин Анатолійович.

Більше 45 років свого життя він віддав рідному університету, пройшовши стежку від студента до першого проректора. Мало хто знає, але саме він є автором емблеми нашого університету. Понад двадцяти років він був єдиним та незмінним завідувачем кафедри «Управління проектами та прикладна статистика» – свого часу, однієї з кращих, інноваційних кафедр університету.

Наукові інтереси Валентина Анатолійовича були багатоаспектні: від розробки виробів з композиційних матеріалів для космічної техніки до питань, пов’язаних з інтелектуальною власністю, управлінням проектами, державним управлінням та іншими напрямками та сферами професійної діяльності. За значні досягнення він був відзначений багатьма державними та міжнародними нагородами.

Студенти цінили його за вміння чітко та логічно пояснювати складний матеріал і за можливість рівного, відкритого спілкування на будь-які теми. Для того, щоб прослухати авторські лекції або отримати консультації, до нього звертались фахівці та студенти з інших вищих закладів освіти не тільки нашої держави, але й із-за кордону. Для колег та підлеглих він був лідером, другом, наставником.

Пам'яті Валентина Анатолійовича Рача

Колектив Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля глибоко скорбить з приводу передчасної смерті Валентина Анатолійовича Рача та висловлює щире співчуття рідним та близьким померлого.