Участь науковців СНУ ім. В. Даля у відновленні територій громад

Науковці СНУ ім. В. Даля активно беруть участь у заходах, що здійснюються органами місцевого самоврядування, бо сучасне відновлення територій, постраждалих від російської військової агресії, неможливе без наукового супроводження.

Вже тривалий час виш плідно співпрацює з Сєвєродонецькою міською військовою адміністрацією в частині пошуку шляхів відновлення території Сєвєродонецької громади. Важливою в цьому напрямку є робота комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за знищене майно внаслідок бойових дій, терористичних актів і диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України.

До складу комісії увійшли фахівці СНУ ім. В. Даля –  доктор наук з державного управління, професор кафедри економіки та підприємництва Олександр Ольшанський та заслужений будівельник України, магістр будівництва та цивільної інженерії, помічник проректора з питань адміністративно-господарської роботи та науково-педагогічної діяльністі, старший викладач кафедри будівництва, урбаністики та просторового планування, оцінювач Сергій Поркуян.

Наразі вивчаються результати пілотного проєкту в м. Мелітополь щодо фіксації пошкоджень засобами супутникової зйомки, яка дасть можливість оцінити ступень руйнації будівель та допоможе подальшій роботі комісії з надання компенсації за майно, розташоване на тимчасово окупованих територіях.

2 коментар до “Участь науковців СНУ ім. В. Даля у відновленні територій громад”

  1. Науковців СНУ залучили до оцінки пошкоджень у Сєвєродонецьку – Громадське Місце Луганськ

    […] це повідомляє пресслужба […]

  2. #громадськемісце Науковців СНУ залучили до оцінки пошкоджень у Сєвєродонецьку #луганськ #lugansk #луганск – Громадське Місце Україна

    […] це повідомляє пресслужба […]

Коментарі закриті.