Вебінар від засновниці методу хібукі-терапії

Здобувачі вищої освіти Факультету здоров’я людини долучилися до вебінару від відомої психологині Дафни Шарон Максимов (Ізраїль) в рамках віртуальної академічної мобільності.

Спікерка є засновницею методу, координаторкою програми хібукі-терапії на міжнародному рівні та в Україні, завдяки якій українські психологи отримали дуже дієвий інструмент в роботі з дитячою травмою – іграшку Хібукі та метод Хібукі-терапія.

Віртуальна академічна мобільність надає можливість студентам отримувати додаткові знання, формувати професійні компетентності, обмінюватися досвідом, переміщатись в межах освітнього середовища за допомогою інтернет-технологій. Використання цього інноваційного підходу в навчанні є дуже продуктивним та має велику кількість переваг.

Вебінар від засновниці методу хібукі-терапії

Цей захід – це можливість отримати міжкультурний професійний досвід. Під час навчально-ознайомчого вебінару авторка методу приділила увагу особливостям проживання дітьми травмівного досвіду, поділилася історією створення терапевтичної іграшки Хібукі (дана методика психологічної допомоги та сама іграшка з’явились ще за часів другої ліванської війни у 2006 році, автор методу доктор Шай Хен-Галь), яка своїми обіймами та професійною роботою психологів (Хібукі-терапевтів) змогла стати другом та рятівником вже для майже 120 тисяч українських дітей.

Вебінар від засновниці методу хібукі-терапії

Цей метод є дуже ефективним для відновлення ментального здоров’я дітей та дорослих, це інструмент усвідомлення власного внутрішнього психологічного стану, почуттів та переживань. Отримані знання стануть у нагоді здобувачам вищої освіти-майбутнім психологам задля ознайомлення з досвідом провідних фахівців-психологів по роботі з психологічною травмою та будуть корисними при підготовці до навчальних дисциплін “Вікова психологія”, “Основи психологічного консультування, психокорекції та психотерапії”, «Психологія травмуючих ситуацій», «Основи сімейного консультування та психологічна допомога дітям», «Адаптивна поведінка та психосоматичні розлади» тощо. Освітяни та психологи зможуть пройти спеціальну підготовку (сертифіковане навчання) та стати хібукі-терапевтами.

Вебінар від засновниці методу хібукі-терапії

У тренінгу взяли участь здобувачі вищої освіти спеціальності 053 Психологія, освітньої програми “Психологія” кафедри психології та соціології Факультету здоров’я людини (завідувачка кафедри – Юлія Бохонкова).