Стрес як ресурс

Відбулася університетська кураторська година на тему «Навички відновлення ментального здоров’я студентської молоді», присвячена Всесвітньому дню здоров’я, який відзначається 7 квітня.

Це було спілкування про ментальне здоров’я та навички його відновлення, змістовне наповнення понять «ментальне здоров’я», «психічне здоров’я», «резильєнтна поведінка», «внутрішні ресурси» тощо.

Стрес як ресурс

Головна місія таких заходів – надати знання про те, як під впливом довготривалого стресу зберегти себе та залишитись психологічно та психічно здоровою людиною, як в ситуаціях постійної невизначеності знаходити резерви для подолання труднощів. Під час демонстрації яскравої презентації здобувачі вищої освіти змогли по-іншому подивитися на стрес та зрозуміти, що його можна сприймати і як ресурс, який навіть може допомогти особистості краще адаптуватися до життєвих змін.

Стрес як ресурс

Кураторську годину провели здобувачі вищої освіти 4-го курсу спеціальності 053 Психологія освітньої програми «Психологія» кафедри психології та соціології Факультету здоров’я людини Перепелиця Олена, Урявіна Тамара, Перепелиця Дар’я, Стремовська Ганна під керівництвом викладачів кафедри доцентки Наталії Бугайової та професорки Юлії Бохонкової.

Стрес як ресурс

Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», яка впроваджується в Україні за ініціативи першої леді Олени Зеленської, саме допомагає особистості сформувати культуру піклування про ментальне здоров’я та надає поради, продукти та техніки, які допоможуть піклуватись про власне ментальне здоров’я та здоров’я людей, що поряд.