Студенти-майбутні журналісти на екскурсії в НСЖУ

Журналісти-початківці мали змогу познайомитися із Першим секретарем Національної спілки журналістів України Кущ Ліною Володимирівною.

Пані Ліна запросила першокурсників до співпраці: «Ми зацікавлені в тому, щоб ви створили свої власні історії» для рубрики під назвою «Юність, опалена війною». А також запропонувала студентам завітати через рік на виробничу практику, кажучи «додаткові руки не будуть зайвими».

Студенти-майбутні журналісти на екскурсії в НСЖУ

Проводила екскурсію та ознайомила із режимом роботи НСЖУ пані Валерія Пархоменко. З її слів студенти дізналися, що:

  • Відділення Спілки знаходиться в кожному обласному центрі. Кожен з офісів Спілки оснащений генератором та супутником Starlink, тож журналісти можуть завітати на коворкінг.
  • НСЖУ надає підтримку журналістам: технічну, якщо журналісти втратили техніку під час роботи; фінансову поміч переселенцям; психологічну та юридичну.
  • Журналістська спілка співпрацює з багатьма друкованими виданнями, такими як: «Вісті Придністров’я», «Зоря», «Вперед», «Новий день», «Маяк» та іншими.

Крім обговорення журналістської етики під час війни студенти мали змогу поміряти бронежилети та каски, які доводиться носити журналістам під час роботи в гарячих точках. 

Студенти-майбутні журналісти на екскурсії в НСЖУ

Щиро дякуємо Ліні Кущ за надану можливість відвідати офіс НСЖУ та сподіваємось на подальшу співпрацю!

Олександр Баранчук, студент