Лекція для студентів голландського університету TU Delft

Завідувачка кафедри економіки і підприємництва, проф. Інна Семененко на запрошення архітектора та викладача кафедри архітектурної інженерії Делфтського технічного університету Джоба Шрьона прочитала лекцію для студентів про стійкість і відновлення України. Делфтський технічний університет є одним із найбільших і найстаріших університетів у королівстві Нідерланди. В ньому навчаються понад 15 000 студентів.

Інна Семененко розповіла про основні факти та події в становленні Української держави, відзначила ключові аспекти соціально-економічного розвитку країни до початку війни, визначила вплив повномасштабної війни на стан країни в цілому, відзначивши зміни в ключових соціально-економічних показниках. Була відзначена міжнародна допомога у відновленні й сталому розвитку громад і регіонів України. Також спільно зі студентами були обговорені питання залучення громадян до відновлювальних процесів, подальшого відновлення секторів економіки після закінчення війни, ризики для будівництва і створення нових бізнесів під час війни, а також окреслення пріоритетних сфер для інвестицій після закінчення війни.

Студенти, які були присутні на лекції, в рамках курсу Екстремальної архітектури зголосилися розробити пропозиції архітектурних рішень для майбутніх будівель центрів розвитку громад, які можуть бути поширені для використання в Україні.