Семінар для працівників сфери соціономічних професій

Відбувся онлайн-захід в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативи першої леді Олени Зеленської для 106 працівників сфери соціономічних професій, а саме: фахівців сфери соціального захисту населення, Пенсійного фонду, Державної служби з питань охорони праці тощо на тему «Ментальне здоров’я людини у професійних координатах її діяльності».

Захід провели за підтримки та безпосередньої участі уповноваженої з питань впровадження в регіоні програми ментального здоров’я «Ти як?», заступниці голови Луганської обласної державної адміністрації Катерини Безгинської та регіональної координаторки цього проєкту Інни Сазонової. Ведучій вебінару – доктор психологічних наук, професор, професор кафедри психології та соціології Факультету здоров’я людини Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Сергій Гарькавець.

Під час заходу учасники ознайомились зі складовими ментального здоров’я особистості, а саме: фізичним, психічним та соціальним здоров’ям; розібрались із маркерами ментального здоров’я та чинниками, що порушують ментальне здоров’я. Окрему увагу було приділено ментальному здоров’ю та його підтримці в системі професійних відносин, особливо в соціономічній сфері (задоволенню від роботи, переживанню стресів, можливостям контролю подій, що впливають на життя тощо). Присутні ознайомились із існуючими ментальними розладами.

Найважливішим етапом зустрічі стала просвіта та психоедукація – інформування слухачів про необхідність дбати про власне психічне здоров’я, про можливі психологічні проблеми та їхні наслідки як для самого індивіда, так і для тих, хто перебуває поряд, обговорення інструментів підтримки та відновлення ментального здоров’я.