Міжнародне стажування з проєктної діяльності та нової навчальної парадигми

Викладачі кафедри практичної психології та соціальної роботи успішно пройшли Міжнародне стажування за програмою підвищення кваліфікації «Фандрейзинг та організація проєктної діяльності в закладах освіти: європейський досвід» (180 годин / 6 кредитів ECTS), яке тривало з 6 квітня по 12 травня 2024 року у Ягелонському університеті в Кракові (Польща).

Професійні компетенції, отримані учасниками, – методологічна компетентність: знання методологічних і теоретичних засад проєкту; організація та фандрайзингова діяльність у навчальних закладах і пошук грантів з інформаційних ресурсів; фінансово-економічна компетентність: соціально-комунікативна компетентність: здатність забезпечувати власні потреби та досягати мети шляхом створення партнерства, створення і підтримка позитивного мікроклімату; ціннісно-смислова компетентність: усвідомлення цінності командної взаємодії та необхідності створити сприятливе середовище для розвитку творчих здібностей у навчальному процесі.

Викладачі кафедри розробили власні навчальні проєкти: «Покращення інфраструктури та впровадження новітніх технологій у навчальному процесі» (проф. Олена Блискун); «Розширення можливостей фандрайзингу: від основ до інноваційних підходів» (проф. Маріанна Тоба); «Європейський досвід фандрайзингу в навчальних закладах» (доц. Галина Побокіна); «Управління проєктами та практичні навички розробки освітніх проєктів: європейський досвід» (доц. Олена Смирнова); «Особливості функціонування фондів та грантових програм: тенденції фандрайзингової діяльності» (ст. викл. Олена Бровендер); «Сучасні тенденції міжнародної фандрайзингової діяльності» (викл. Олена Шелест).