Участь у міжнародному проєкті з поширення медіаграмотності

Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля у партнерстві з громадською організацією «Платформа студентської журналістики» взяв участь у реалізації проєкту «Пересувна лабораторія демократії» від Північного Центру Журналістики – North Journalism Center (Данія).

З 15 по 20 травня тривав лекційно-дискусійний тур автора цього проєкту, відомого данського журналіста Лейфа Лонсманна, університетами Львова, Івано-Франківська, Києва, Одеси.

У Києві, за організаційної підтримки студентів-журналістів та викладачів СНУ ім. В. Даля, Лейф Лонсманн провів два воркшопи. Один – з інформаційної безпеки для студентів Університету та Національного авіаційного університету.

На другому воркшопі за участі Лейфа Лонсманна відбулось цікаве обговорення проблем навчання фактчекінгу й основам медіаграмотності з викладачами та керівниками студій журналістики під час щорічного фестивалю «Прес-весна на Дніпрових схилах», який проводить студія журналістики «ЮН-ПРЕС» у Київському палаці дітей та юнацтва.

Студенти Університету отримали цінний практичний досвід міжнародного і внутрішнього партнерства, надихнулись цікавими ідеями, завели нових друзів.