Лекція з прогнозування основних трендів у фешн-індустрії

Студенти СНУ ім. В. Даля відвідали онлайн-лекцію Єуджена Рябенького, лектора факультету образотворчого мистецтва та дизайну Кишинівського державного педагогічного університету ім. І. Крянгє (Молдова) (кафедра МДК, факультет дизайну) на тему «Analysis and forecasting of fashion trends. How social trends affect fashion». Лекція проводилась англійською мовою.

Пан Єуджен познайомив слухачів із методами аналізу основних трендів у фешн-індустрії та засобами їх прогнозування.

Також лектор навів класифікацію трендів у залежності від їх значимості й довготривалості та акцентував увагу на більш необхідних видах трендів для діяльності фешн-дизайнера. Зокрема, було розглянуто принцип подання інформації про тенденції модної індустрії в трендбуках провідних аналітичних бюро. Зазначено провідну роль матеріалів у формуванні нових течій у дизайні.

Особливу зацікавленість викликали власні наробки пана Єуджена як практикуючого дизайнера та аналітика моди в прогнозуванні модних тенденцій.

Лекцію прослухали здобувачі вищої освіти СНУ ім. В. Даля спеціальності 182 Технології легкої промисловості освітніх програм «Дизайн-технології, конструювання та сучасне оздоблення виробів легкої промисловості» та «Технології легкої промисловості» в рамках вивчення освітніх компонент «Конструювання швейних виробів», «Стиль і дизайн», «Основи малюнку і художньої графіки», а також «Основи технології виробів з нових матеріалів» та «Моделювання і оптимізація технологічних процесів» разом зі здобувачами вищої освіти факультетів дизайну Київського національного університету технологій та дизайну та Кишинівського державного педагогічного університету ім. І. Крянгє.

Щиро дякуємо пану Єуджену Рябенькому за цікаву лекцію та пані Калині Пашкевич (КНУТД) за співпрацю між університетами.