Зустріч зі стейкхолдером – ВКФ «ТАНА»

Відбулася очікувана зустріч колективу кафедри хімічної інженерії та екології зі стейкхолдером освітньої програми 161 Хімічні технології та інженерія – виробничо-комерційною фірмою «ТАНА» (директор Войтюк Сергій Олександрович), що була релокована з м. Сєвєродонецьк до м. Умань.

На обговорення подальшої співпраці та пропозицій були запрошені й здобувачі вищої освіти. ВКФ «ТАНА» змогла евакуювати обладнання й персонал з окупованого міста та налагодила виробництво композиційних полімерних матеріалів, які мають великий попит як на вітчизняному ринку, так і за кордоном. 

Сергій Олександрович розповів про складнощі та перешкоди створення і функціонування підприємства на новому місці під час війни, про попередній досвід та перспективи розвитку релокованих хімічних підприємств. Гість ознайомив слухачів з асортиментом продукції, що випускається на підприємстві, довів значущість технологій перероблення вторинної сировини в сучасному світі, наголосив про потребу спеціалістів із хімічних технологій та екології як на вітчизняному ринку праці, так і в європейських країнах зокрема.

Присутні детально обговорили вимоги до набутих компетенцій та навичок випускниками спеціальностей 161 Хімічні технології та інженерія та 101 Екологія задля вдалого працевлаштування на привабливі позиції, а студенти поцікавились умовами праці та соціальними гарантіями. Під час зустрічі були окреслені основні напрямки співпраці між ВКФ «ТАНА» та кафедрою хімічної інженерії та екології СНУ ім. В. Даля, зроблені акценти на поглибленні наукової складової із залученням здобувачів вищої освіти до проведення досліджень, в тому числі й у лабораторіях стейкхолдера.