Представили медитацію як соціальну послугу

Відбулось чергове засідання Університетського центру медіації (керівник – Ольга Лосієвська), що працює на базі кафедри психології та соціології.

Фахівчині із сімейної медіації, членкині Асоціації сімейних медіаторів України провели навчальний вебінар “Особливості медіації як базової соціальної послуги” для здобувачів вищої освіти, що навчаються за спеціальністю 053 Психологія (освітньою програмою «Психологія») кафедри психології та соціології Факультету здоров’я людини.

Представили медитацію як соціальну послугу

Спілкування під час вебінару поглибило розуміння сімейної медіації як соціальної послуги. Учасники розглянули особливості сімейної медіації як законодавчо систематизованого явища, порядок отримання та надання даної соціальної послуги, порядок обрання медіатора; висвітили способи вибору медіаторів; надали інформацію про отримання допомоги з медіації в найближчому центрі надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Фахівчині із сімейної медіації на вебінарі допомагали розібратись, як процедура медіації допомагає батькам дізнатись, що саме непокоїть дитину, як запобігти зайвим переживанням дитини, сприяти мінімізації психологічного травмування дітей, бути впевненими, що потреби дитини враховано, зберегти емоційний контакт з дитиною, налагодити діалог та конструктивно вирішувати питання, які стосуються дитини.