«Технологія-2024»: дуальна освіта інженерів і скарби зі сміття

У СНУ ім. В. Даля відбулась XXVІІ Міжнародна науково-практична конференція «Технологія-2024», організована кафедрою хімічної інженерії та екології, Факультетом інженерії та Факультетом здоров’я людини.

Учасників урочистого відкриття конференції привітали проректор з наукової роботи, професор Олексій Целіщев і співголова конференції, декан Факультету здоров’я людини, професор Вадим Тарасов.

На пленарному засіданні виступили Сергій Кудрявцев, декан Факультету інженерії Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, тема доповіді «Становлення дуальної освіти для інженерних спеціальностей» (Україна) та Romain Milotskyi, Assistant Professor, Institute of Science and Engineering Kanazawa University (Японія), тема доповіді «Від сміття до скарбу – пошук нової цінності у сільськогосподарських відходах».

Дослідники з понад 5 країн представили більше 200 тез доповідей за такими науковими напрямками, як «Природничі науки», «Технічні науки», «Медичні та фармацевтичні науки», «Економічні та соціальні науки» та «Гуманітарні та когнітивні науки».

За результатами конференції буде видано електронний збірник тез, що буде розміщено в університетському репозитарії, а також надіслано учасникам.