Яким буде інституційне відновлення деокупованих територій

Представники СНУ ім. В. Даля, проректор з науково-педагогічної роботи, економіки та розвитку Руслан Галгаш, завідувачка кафедри економіки і підприємництва Інна Семененко, професори кафедри публічного управління, менеджменту та маркетингу Інна Заблодська та Євген Овчаренко, доцентка кафедри публічного управління, менеджменту та маркетингу Яна Білоус, відвідали конференцію «Від (де)окупації до відкритого демократичного врядування», яка відбулась 28 травня 2024 року в м. Київ.

Ключовими питаннями заходу стали формування державної політики та бачення інституційного відновлення територій після деокупації, ключові позиції комплексного дослідження викликів та бачень інституційного відновлення Донецької та Луганської областей після деокупації, інституційне відновлення регіонів України після деокупації та важливість партнерства між органами влади та громадою заради відновлення.

Яким буде інституційне відновлення деокупованих територій

Руслан Галгаш взяв участь у дискусії щодо необхідності збереження та підтримки розвитку переміщених університетів. Під час дискусії було наголошено на важливості збереження кадрового та наукового потенціалу для відновлення деокупованих територій.

Учасники панельних дискусій обговорювали питання напрацювання ефективних механізмів відновлення територій, інструменти міжсекторального партнерства, розроблення стратегій відновлення та розвитку деокупованих територій, зокрема, відновлення верховенства права, забезпечення демократичного процесу після деокупації, гуманітарне забезпечення населення, створення кадрового резерву, відновлення людських ресурсів тощо.

Яким буде інституційне відновлення деокупованих територій

Конференція проводилась в рамках реалізації проєкту «Формування концептуальних і правових засад інституційного відновлення Донбасу», який виконується ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» у партнерстві з ГО «Центр політико-правових реформ», ГО «Громадська ініціатива Луганщини» та ГО «Асоціація «Відродження та Розвиток», за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Захід організовано в межах Глобального Тижня Відкритого Уряду у партнерстві із Конгресом місцевих та регіональних влад при Президентові України та Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Яким буде інституційне відновлення деокупованих територій