Ще одна втрата для університетської спільноти

Загинув Почесний громадянин Сєвєродонецька, боєць 111 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ Андрій Ширшиков. Про трагедію повідомлено на сайті Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації.

Андрій Ширшиков був випускником Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, який закінчив ще в довоєнному Луганську за спеціальністю Транспортні технології. Після 2014 року працював у Сєвєродонецькій міській військово-цивільній адміністрації начальником управління транспорту та зв’язку. Новаторське бачення та підходи до управління Андрія Вікторовича сприяли розвитку цього напрямку в Сєвєродонецьку. Він відповідав за весь міський транспорт, а після об’єднання селищ, прилеглих до Сєвєродонецька в ОТГ, – й за приміський, розповідав про плани з розбудови транспортної мережі: “Останній проєкт, що розроблявся за моєї участі – це створення додаткових тролейбусних маршрутів, щоб об’єднати міста Сєвєродонецьк і Лисичанськ. А на майбутнє – Сєвєродонецьк і Рубіжне. Було закуплено три тролейбуси з автономним ходом для реалізації проєкту щодо створення нового тролейбусного маршруту Сєвєродонецьк-залізничний вокзал міста Лисичанськ. Також у планах стратегії розвитку Луганської області та Сєвєродонецької ОТГ була побудова залізничної гілки до міста Щастя. Планував створити у своєму управлінні відділ інспекторів з паркування, які функціонують при міських радах у великих містах України”.

Ще одна втрата для університетської спільноти

Андрій Ширшиков був дуже активним стейкхолдером Університету, брав участь у підготовці управлінців у сфері логістичного управління і безпеки руху на транспорті. На одному з таких заходів кафедри логістичного управління та безпеки руху Андрій Ширшиков у відеоінтерв’ю розповів про початок своєї кар’єри: «Із самоіронією можу про себе сказати – вчитися я не хотів ніколи. Я починав свою кар’єру слюсарем-інструментальником на машинобудівному заводі. Для того щоб підвищити свою кваліфікацію, я заочно навчався в СНУ ім. В. Даля. Це дало мені відповідні знання для подальшого мого росту як фахівця. Як практик і як людина, яка навчалася в університеті, я знаю обидва боки роботи в цій галузі. Ця освіта дала мені поштовх до наступних кроків».

Андрій Вікторович висловлював свою думку и на рахунок перших кроків для розбудови Луганщини та її транспортної мережі: “Луганщину треба буде відбудовувати, можна сказати, з нуля, позбавившись від всього радянського, використовуючи сучасний європейський досвід і технології. Багато буде залежати від керівництва на місцях. І все починається з транспорту”.

Тепер задуми Андрія Ширшикова втілюватимуть у життя і науковці, студенти та випускники СНУ ім. В. Даля. У вільній Україні, за незалежність якої загинув Андрій Вікторович.

Університетська спільнота висловлює глибоке співчуття рідним і близьким Андрія Ширшикова – великого професіонала, Почесного громадянина Сєвєродонецька, патріота України, просто гідної людини.