Домовленості в рамках проекту Horizon Europe

Команда СНУ ім. В. Даля на чолі з ректоркою Ольгою Поркуян у продовження візиту до Уельви в рамках проекту Horizon Europe взяли участь у зустрічах в офісі ректора, під час яких домовились про подальшу співпрацю, зокрема можливості для студентів та викладачів, подвійні дипломи для рівня PhD.

Заключним заходом насиченої програми стала екскурсія на потужне підприємство з виробництва міді. Крім знайомства з суто технологічною складовою учасники також дізналися з доповіді однієї з науковиць університету багато нового щодо всесвітнього розподілу видобутку і споживання цього важливого для розвитку світової економіки металу.

Підсумовуючи результати заключної сесії в рамках програми Horizon Europe, яка пройшла на базі університету Уельви (Іспанія), Ольга Поркуян поділилася своїми враженнями: «Здається, що відвідали інший всесвіт, де немає обстрілів і відключень електрики, де не треба думати про бомбосховища для університету і зруйновані будівлі, де науковці й освітяни можуть вільно, спокійно займатися улюбленою справою. Повертаємося до Києва, в іншу реальність, але віримо, що переможемо, і наші колеги будуть мати можливість спокійно і вільно реалізовувати свій потенціал».