Участь у заході в Берліні з відновлення України

Завідувачка кафедри економіки і підприємництва, проф. Інна Семененко взяла участь в конференції «Стійкість, відновлення, процвітання: перспективи для економіки України» на запрошення Нідерландського інституту міжнародних відносин Clingendael (Клінгендаль).

Ця конференція стала одним з офіційних заходів Конференції з відновлення України в Берліні, організованої спільно Фондом Фрідріха Еберта (Німеччина), Нідерландським інститутом міжнародних відносин Clingendael (Клінгендаль), Лондонською школою економіки та політичних наук і Київською школою економіки.

Зокрема, Інна Семененко виступила одним із спікерів на секції «Роль місцевого самоврядування у відновленні України». Сесія була присвячена обговоренню зусиль з відновлення в Україні, ролі органів місцевого самоврядування в підвищенні стійкості та забезпеченню повоєнного відновлення та розвитку економіки країни, а також стратегіям і політикам на національному й місцевому рівнях, які можуть стимулювати генерування місцевих доходів, залучення прямих іноземних інвестиції, створення робочих місць і стале економічне зростання на місцевому рівні в Україні. Інна Семененко розповіла про ключові виклики, які сьогодні постають перед місцевим бізнесом, органами місцевого самоврядування та військовими адміністраціями відносно місцевого економічного розвитку, а також окреслила ключові шляхи для вирішення цих викликів.

Разом з Інною Семененко, на цій панелі також виступили:

  • Роджер Майерсон, американський економіст і фахівець з теорії ігор, професор Чиказького університету, лауреат Нобелевської премії з економіки 2007 року,
  • Богдан Ференс, засновник СД Платформи,
  • Наталія Назаренко, менеджер з міжнародного співробітництва Асоціації міст України. Модератором секції виступила Юлія Солдатюк-Вестервельд, наукова дослідниця Нідерландського інституту міжнародних відносин Clingendael.