Участь у форумі з комплексної взаємодії між ЄС та Україною

Доцентка кафедри політологічних та культурологічних студій Олена Карчевська взяла участь у Міжнародному форумі «Відносини Україна-ЄС перед обличчям глобальних викликів».

Науковий захід був організований Національним університетом «Острозька академія» в рамках проєкту Hub of the EU solutions, Центром досконалості ім. Жана Моне програми Еразмус+HEUS.

Ком’юніті Форуму об’єднало фахівців та експертів, які розглядали нагальні питання напрямків співпраці, політико-правової інтеграції й форматів комплексної взаємодії між ЄС та Україною.

Перший день було присвячено проблемам імплементації студій ЄС в український освітній процес та гармонізації українського законодавства до права ЄС. Спікери, українські та закордонні науковці й досвідчені юристи-практики, зосередили увагу на викликах і перспективах застосування правових стандартів ЄС в українських реаліях.

Другий день Форуму об’єднав фахівців-міжнародників у секцію, яку присвятили дипломатичним, політичним та інформаційним вимірам глобальної безпеки з метою напрацювання ефективних стратегій щодо зміцнення миру й міжнародної співпраці. Політологиня Олена Карчевська представила та обґрунтувала бачення стану та перспектив міжнародного партнерства в доповіді «Формати стратегічного партнерства в контексті викликів глобальної безпеки».

Професійний підхід і фахова міжнародна експертиза в межах Міжнародного форуму створили гарний майданчик для детального аналізу та фахового дискурсу щодо фундаментальних цінностей – свободи, демократії, прав людини, стандартів сучасної правової держави, безпеки, котрі є ключовими у відносинах ЄС та України.