Вивчення методик викладання курсу «Демократія: від теорії до практики»

Доцентка кафедри публічного управління, менеджменту і маркетингу Ольга Чорна взяла участь у другому тренінгу з інтерактивних методик викладання курсу «Демократія: від теорії до практики», який відбувся в м. Трускавець. Метою заходу було формування знань, навичок і ставлень, пов’язаних з ефективним демократичним громадянством студентів. Захід проводила д-ка Грір Берроуз, професорка, лідируюча тренерка, викладачка, міжнародна консультантка IFES, авторка курсу «Демократія: від теорії до практики», а також національна команда тренерів з громадянської освіти IFES Ukraine.

Учасники тренінгу ознайомились зі змістом курсу, досвідом викладання та практичними порадами до проведення навчальних занять. Тренінг мав на меті покращити знання учасників щодо інформаційно-комунікаційних технологій, які можна використовувати при викладанні курсу. Тренери приділили увагу вправам і методикам, що націлені на вміння студентства думати, аналізувати, порівнювати, оцінювати та систематизувати інформацію. Крім того учасники (в ролі студентства) пройшли усі стадії створення соціального проєкту від ідеї до його презентації, а також порефлексували.

Чорна Ольга поділилась враженнями, відмітила високий організаційний рівень заходу і розповіла: «Той досвід, що я отримала протягом чотирьох днів тренінгів вважаю безцінним. Висловлюю щиру подяку усім тренерам, які працювали з нами впродовж усього навчання, всім колегам за співпрацю в команді, і авторці курсу Берроуз Грір, від спілкування з якою отримала неймовірне враження. Тож попереду рефлексії, готовність використовувати інтерактивні методики при викладанні вибіркової навчальної дисципліни «Демократія: від теорії до практики», ідеї адаптації отриманих знань і методики в окремих темах курсів «Публічне адміністрування», «Антикризове управління» для спеціальностей 073 Менеджмент та 281 Публічне управління і адміністрування, й бажання, як куратора 3-4-го курсів виховувати активних громадян нашої держави».