Навчання цифрової детоксикації

Здобувачка вищої освіти першого курсу спеціальності 053 Психологія, освітньої програми «Психологія», кафедри психології та соціології факультету здоров’я людини Чорнойван Вероніка взяла участь у Міжнародному юнацькому англомовному проєкті «Зелені трансформації, навколишнє середовище та боротьба зі зміною клімату» («Green Detox – connect with nature and learn offline skills»).

Захід реалізовано в рамках програми Erasmus+ за підтримки комісії Євросоюзу. Участь у проєкті за результатами відбору взяли 32 молоді людини з різних країн світу: України, Італії, Іспанії, Греції, Португалії. Під час цього проєкту було реалізовано заходи, спрямовані на розвиток соціальних навичок, компетентностей і дослідження природи. Учасники мали змогу покращити свою обізнаність у сфері ментального здоров’я через участь у групових заходах і громадських роботах.

Частина заходів була спрямована на опанування інформації про негативний вплив на загальне самопочуття, психічне здоров’я через надмірне використання Інтернету та залежність молоді від соціальних медіа. Учасники опанували компетенції цифрової детоксикації та здорових звичок щодо розподілу часу в інтернеті; розвинули навички прийняття рішень і самоконтролю; навчились працювати в команді; обговорили питання знаходження балансу та гармонії між реальним життям та онлайн-світом. По закінченню проєкту усі учасники отримали сертифікати.