Заради вирішення майбутнього наступних поколінь

Представники СНУ ім. В. Даля, студенти і викладачі, взяли участь у зустрічі з головою 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Деннісом Френсісом.

Учасники обговорили важливі питання, що стосуються ситуації в Україні, ініціатив щодо відновлення після війни та підтримки переміщених університетів. Денніс Френсіс підкреслив важливість солідарності з українським народом в його прагненні до справедливості та миру.

Згідно з рішенням Д. Френсіса темою 78-ї сесії Генасамблеї, включаючи дебати, буде «Відновлення довіри та відродження глобальної солідарності: прискорення застосування заходів на період до 2030 року та Цілей сталого розвитку задля миру, процвітання та прогресу для всіх».

Д. Френсіс зазначає, що ця тема охоплює визнання того, що ми перебуваємо на роздоріжжі історії і що шлях попереду буде вирішальним у визначенні не лише нашого майбутнього, а й майбутнього наступних поколінь.

Д. Френсіс закликає держави-члени ООН «розглянути, як ми можемо вжити скоординованих цілеспрямованих заходів для відновлення міжнародного миру та безпеки; стимулювання сміливого та рішучого лідерства у боротьбі зі зміною клімату й зупинення подальшого руйнування навколишнього середовища; активізації зусиль для просування та забезпечення повного здійснення прав людини та гідності всіма під час майбутньої сесії Генеральної Асамблеї».