Проєкт «Ініціатива єднання»: СНУ ім. В. Даля & Royal Holloway University of London

Влітку продовжується співпраця з партнерами та відбуваються активні процеси інтернаціоналізації освітньої та наукової діяльності СНУ ім. В. Даля. Університетська команда відвідала партнерський університет – Royal Holloway University of London (RHUL). Візит організовано в межах співпраці університетів у проєкті «Ініціатива єднання» (Twinning Initiative) за сприяння Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту в партнерстві з Асоціацією університетів Великобританії та Cormack Consultancy Group.

Протягом візиту представники університету ознайомились з основними напрямами наукових досліджень. Відбулося багато заходів та зустрічей з партнерами, на яких було визначено напрями подальшої співпраці та реалізації спільних наукових, освітніх та соціальних проєктів, визначено параметри партнерської участі у спільних проєктах програм Еразмус+, Горизонт-Європа та інших.

Також була обговорена можливість співпраці Ресурсного центру зі сталого розвитку при СНУ ім. В. Даля та Центром досліджень сталого розвитку при Роял Холловей Університет Лондона у напрямі проведення спільних мультидисциплінарних досліджень викладачів і дослідників обох університетів для просування цілей сталого розвитку, а також врахування принципів сталого розвитку при повоєнному відновленні України, її регіонів та територіальних громад.

На зустрічі з представниками факультету права та соціальних наук мали можливість познайомитися з деканом факультету Метью Хамфрісом (Matthew Humphreys) та завідувачкою кафедри права та кримінології, проф. Равіндер Барн (Ravinder Barn). Обговорили напрямки співпраці Центру правових консультацій та Юридичної клініки СНУ ім. В. Даля «Pro bono» у сфері надання юридичних консультацій та інформаційних послуг з різних галузей права для правових потреб громади, дослідницьких проектів та правової освіти населення. Домовилися про запрошення зовнішніх спікерів для проведення семінарів та вебінарів на актуальні правові теми. Було також досягнуто попередніх домовленостей щодо спільної роботи в проєктах, зокрема в колаборації COIL (Collaborative Online International Learning), в спільних дослідницьких програмах у галузі ґендерно зумовленого насильства та правосуддя перехідного періоду, гібридних форм зайнятості тощо.

Також представники Університету мали змогу поспілкуватися з пані Аніка Зейен (Anica Zeyen), заступницею декана з питань ІРВ у Школі бізнесу та менеджменту. Вона опікується питаннями рівності, різноманітності та інклюзії, соціальної інтеграції людей з інвалідністю. Мова йшла про подальшу співпрацю у напрямках реалізації проєктів з Британською радою та програми ЕРАЗМУС+ щодо впровадження та розвитку політики інклюзивності у нашому університеті.

Під час зустрічі з Марком Кромптоном, керівником відділу освітнього розвитку RHUL, було обговорено процедури підвищення кваліфікації викладачів обох університетів та співпрацю за цим напрямом. Зокрема, викладачів СНУ ім. В. Даля було запрошено до проходження визнання професійного розвитку академічного персоналу за різними категоріями.

Результатом переговорів з представниками Department of Health Studies, Department of Psychology, School of Life Sciences and the Enviromen, зокрема з проф. Narender Ramnani, Dr. Mahmoud Eltholth, проф. Manos Tsakiris, стала згода RHUL долучитися до досліджень, які проводять науковці СНУ ім. В. Даля в напрямку психологічної реабілітації, застосування імерсійних технологій для профілактики посттравматичних розладів, психологічного розвантаження осіб з ампутованими кінцівками, що, на жаль, особливо актуально за сучасних умов в Україні.

Також була ухвалена спільна ініціатива щодо обміну досвідом прикладного застосування імерсійних технологій, які отримані в VR laboratory of RHUL та лабораторії XRLab СНУ ім. В. Даля.

Окрім запланованих зустрічей та інтенсивних перемовин, команду
СНУ ім. В. Даля очікувала і насичена культурна програма з відвідуванням картинної галереї, храму університету та екскурсіями у Лондон.

Безумовно, очікуємо та вже плануємо за результатами візиту багато нових проєктів для університету та України.

СНУ ім. В. Даля висловлює щиру подяку
колегам із Royal Holloway University of London за прагнення до підтримки та конструктивний підхід до планування взаємодії,
пану Чарльзу Кормаку та його команді за результативну організацію комунікацій та процесу співробітництва.