Налагодження міжнародних зв’язків ФІТЕ

Представники Факультету інформаційних технологій та електроніки (ФІТЕ) приймають активну участь у процесі інтернаціоналізації освітньої та наукової діяльності СНУ ім. В. Даля. Цього разу вони у складі команди Університету були з візитом у Royal Holloway University of London (RHUL). Візит організовано в межах проєкту «Ініціатива єднання» (Twinning Initiative) за сприяння Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту в партнерстві з Асоціацією університетів Великобританії та Cormack Consultancy Group.

Налагодження міжнародних зв’язків ФІТЕ

Під час візиту до лондонського університету Royal Holloway науковці ФІТЕ мали можливість презентувати свої наробки в галузях штучного інтелекту, розпізнавання образів, нейроінтерфейсів, мікроконтролерних засобів керування, імерсійних технологій, інформаційної безпеки. Сергій Митрохін і Олег Захожай запросили колег з RHUL долучитися до спільних досліджень на базі новоутворених СНУ ім. В. Даля освітньо-наукових лабораторій:

  • розширеної реальності (XRLab),
  • кіберзахисту та мережевих інформаційних технологій (CyberNet),
  • нейроінтерфейсів (NeroLab),
  • 3D моделювання та прототипування (3DLab),
  • апаратних засобів та робототехніки (RoboLab).
Налагодження міжнародних зв’язків ФІТЕ

Під час зустрічі з представниками School of Engineering, Physical & Mathematical Sciences на чолі з проф. Трейсі Барма (Tracy Bhamra) дійшли згоди про співпрацю в освітній сфері, зокрема щодо організації гостьових лекцій, тренінгів, воркшопів, реалізації програм інтернаціоналізації та академічної мобільності для здобувачів вищої освіти та викладачів.

Налагодження міжнародних зв’язків ФІТЕ

Під час зустрічі з представниками кафедри комп’ютерних наук (Department of Computer Science) на чолі з проф. Карлосом Матосом (Carlos Matos) домовилися про співпрацю в галузі штучного інтелекту, розпізнавання образів, а також інформаційної безпеки. Основний фокус спільних досліджень буде направлений на ідентифікацію та розпізнавання рухомих візуальних об’єктів в режимі реального часу, а також створення та модифікація дронових систем різноманітного застосування на базі дослідницького полігону Науково-інноваційного центру Omnidrome в RHUL і лабораторії RoboLab Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.