Шановна університетська спільното! Вітаємо з Днем Незалежності України

Шановна університетська спільното! Вітаємо з Днем Незалежності України

День Незалежності України – державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Акту проголошення незалежності України, який 1 грудня 1991 року підтвердив народ на Всеукраїнському референдумі, і від’єднання від СРСР, що заведено вважати датою відновлення незалежної держави Україна.

Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності,
підтверджуючи історичну вагомість прийняття Акта проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року, Верховна Рада України постановила вважати день 24 серпня Днем незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України.

Лубківський Р. М.: «Шановні народні депутати, український народ! Сьогодні завершується торжество історичної справедливості. Ми повертаємося в лоно цивілізованих держав, опираючись на багатовікову традицію нашої державності – демократичної, миролюбивої і відкритої для всього світу. Виходячи з цієї традиції і з традиції пошани до національних святинь, а також традицій боротьби за незалежну Українську соборну демократичну державу, пропоную внести національний український жовто-синій прапор і встановити в приміщенні і на куполі Верховної Ради України…»

Чорновіл В. М.: «Шановні колеги! Я хочу запропонувати невеличке доповнення. Мені сказали, що на вулиці є той прапор, з яким українці стояли на барикадах біля Верховної Ради Росії. Я прошу, щоб саме цей прапор був встановлений у нашому залі. І ще я пропоную, щоб до того, коли приймемо рішення про національну символіку, про національний прапор, наш прапор був піднятий над куполом верховної Ради».

Наразі український народ кров’ю і стражданнями виборює незалежність своєї країни. Тож будьмо гідні цих великих жертв!