Аспіранти-іноземці успішно навчаються в СНУ ім. В. Даля

В аспірантурі СНУ ім. В. Даля здійснюється успішна підготовка аспірантів з Китайської Народної Республіки. Так, у рамках договору з китайським партнером – Рішен Центр міжнародних культурних обмінів (The Risen International Culture Exchange Centre) та афілійованим з ним Новим Західним Університетом, Каліфорнія (New Western University, California) і СНУ ім. В. Даля у 2023 році започатковано співпрацю з підготовки докторів філософії з КНР.

Високий авторитет СНУ ім. В. Даля в освітній та науковій сферах України і на міжнародній арені, що базується на потужному фундаменті накопиченого досвіду і дбайливо збережених академічних традицій став вирішальним для вибору китайського партнера.

Аспіранти-іноземці успішно навчаються в СНУ ім. В. Даля

Викладачі кафедри публічного управління, менеджменту та маркетингу вже рік здійснюють керівництво аспірантами за спеціальністю 073 “Менеджмент” та активно проводять дослідження, присвячені актуальним питанням у сфері управлінських практик і інноваційних підходів у публічному та приватному секторах, у сучасних надскладних умовах функціонування підприємств. Дослідження включають аналіз сучасних тенденцій в управлінні, порівняльні дослідження міжнародних практик і розробку рекомендацій для покращення управлінських стратегій на різних рівнях організацій. Ця проблема особливо актуальна останніми роками як для нашої країни, так і для КНР.

За результатами спільних досліджень аспіранти сформували й подали статті в наукові журнали. Також вони протягом року брали участь у багатьох конференціях. Так, зокрема, всі аспіранти кафедри публічного управління, менеджменту та маркетингу взяли активну участь в XI міжнародній науково-практичній конференції “ПРІОРИТЕТИ РОЗВИТКУ ФІНАНСІВ, МЕНЕДЖМЕНТУ ТА МАРКЕТИНГУ: ТРАДИЦІЇ, МОДЕЛІ, ПЕРСПЕКТИВИ” і за результатами проведених досліджень сформували спільні публікації, надруковані в наукових журналах та збірниках конференцій.

Поєднання наявних наукових потенціалів, можливостей академічної спільноти двох країн та спільна підготовка молодих науковців є важливим вектором сталого розвитку та культурного надбання. Політика у сфері освіти й науки відіграє вирішальну роль у забезпеченні розвитку людського капіталу та отриманні економічної вигоди у вигляді сталого зростання й конкурентної економіки, а значить, суспільного та індивідуального добробуту, майбутнього процвітання та якості життя.

Аспіранти-іноземці успішно навчаються в СНУ ім. В. Даля

Завдяки спільним зусиллям аспіранти з Китаю і викладачі СНУ ім. В. Даля отримали можливість бути в авангарді сучасної світової освітньої реальності, яка дає можливість не тільки вивчати, а й розуміти, що відбувається, і впливати на процеси. Це об’єднує й зміцнює співпрацю двох країн на основі цінностей солідарності, кооперації й співтворчості, сприяє обміну ідеями та розвитку задля кращого майбутнього.