СНУ ім. В. Даля та МХП розширюють співпрацю в рамках Проєкту USAID “Економічна підтримка України”

Представники Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, компанії МХП та Проєкту USAID “Економічна підтримка України” зустрілися, щоб обговорити майбутню співпрацю.

Команда МХП дізналася про можливості нових лабораторій університету, створених за сприяння Проєкту USAID – «Лабораторії електромехатроніки» (ElectromechatronicsLab) і «Лабораторії електроенергетики» (EnergyLab) для підготовки інженерів-електриків та «Лабораторії автоматизації та комп’ютерних технологій» (FabLab) для підготовки ІТ-спеціалістів.

Близько 200 студентів з Факультету інженерії й Факультету інформаційних технології та електроніки будуть залучені до навчання на цьому обладнанні за оновленими програмами. Також керівництво Університету планує  розширення використання цих лабораторій для навчання студентів Аграрного факультету спеціальності «Агроінженерія».

СНУ ім. В. Даля, МХП та Проєкт USAID погодили наступні кроки:

  •  залучити фахівців МХП до роботи в нових лабораторіях,
  • скоординувати роботу щодо дуальної освіти студентів,
  • підписати додаткову угоду про співпрацю поміж СНУ ім. В. Даля та МХП щодо можливостей спільного використання лабораторій ElectromechatronicsLab, EnergyLab та FabLab.

«Сьогодні ми налагоджуємо співпрацю з одним із лідерів агроринку України – компанією МХП. Наші студенти – агроінженери, механіки, робототехніки, електроенергетики – зможуть працювати та покращувати свої знання на практиці в компанії, – сказав проректор з наукової роботи СНУ ім. В. Даля Олексій Целіщев. – Чим менший адаптивний період проходить спеціаліст на виробництві, тим краще для бізнесу, тому співпраця з МХП нам цікава».

«Як сучасний бізнес ми відкриті до різних форматів співпраці – від гостьових лекцій для студентів, де ділимося практичними кейсами, до організації екскурсій на підприємства та запрошення студентів для проходження практики, дуальної освіти та можливого працевлаштування, – додала Ксенія Моторіна, керівниця групи залучення та розвитку молоді МХП. – Наприклад, фахівці з автоматизації є вкрай затребуваними на ринку, зокрема й на нашому виробництві. Студенти зможуть здобути перші навички роботи в лабораторіях, які ми відвідали сьогодні. Це допоможе їм легше адаптуватися до реальних потреб компанії після працевлаштування».