Перспективи міжнародної наукової співпраці в умовах соціогенних викликів

Студенти кафедри практичної психології та соціальної роботи другого рівня вищої освіти (освітні програми “Практична психологія”, “Психологія і освітній коучинг”), а також аспіранти та докторанти кафедри долучилися до відкритої лекції  доктора філософії Анатолія Журби, який є запрошеним дослідником на кафедрі ерготерапії Коледжу реабілітаційних наук (Університет Манітоби, Канада).

Відомий вчений, основним напрямком досліджень якого є соціально-психологічні особливості подолання особистісних деструкцій в умовах тимчасової втрати працездатності та посттравматичного стресового розладу в надзвичайних ситуаціях, окреслив специфіку діяльності університетів в умовах війни, проаналізував позитивний потенціал нових реформ вищої освіти, визначив їх пріоритетні напрями та перспективні можливості.

Перспективи міжнародної наукової співпраці в умовах соціогенних викликів

Особливу увагу було приділено потребам у соціально-психологічній реабілітації та підтримці як основних суб’єктів освітнього процесу, так і внутрішньо переміщених осіб, біженців і всіх, хто потребує допомоги. Наголосив, що важливо консолідувати діяльність українських і канадських експертів і фахівців  для реалізації нових проєктів і програм, спрямованих на підтримку університетів та суб’єктів освітнього процесу як під час війни, так і після її закінчення. Вчений відповів на запитання студентів щодо перспектив міжнародної наукової співпраці з поставлених під час лекції проблемних питань.